El febrer de 2006 neix
La Corranda
Josep Ahumada, creador i director de la companyia i amb setze anys de trajectòria professional dins del món del teatre i la dansa, el mes de gener de l'any 2005 idea un espectacle de teatre dansa per dur-lo a terme al nou teatre l' Artesana de Falset . Pretenia d'aquesta manera plasmar damunt de l’escenari moltes de les sensacions que havia anat adquirint al llarg de la seva trajectòria per tal de desenvolupar així un projecte absolutament pedagògic. En el què, esdevindrien actors i ballarins una colla de gent que en la majoria dels casos no havien ballat mai abans.

Els tres mesos següents els dedica a crear un guió i convoca una reunió on exposa el seu projecte. La convocatòria fou exitosa i el 8 d’abril s’inicien els primers assajos i neix "Carmen al cafè cantant" amb 36 balladors. Finalment el 9 de setembre amb gran espectació s'estrena el primer espectacle comptant ja aleshores amb les col.laboracions especials de Yolanda Granado i José Granados com a coreògrafs convidats, i amb un magnífic disseny de escenografia del cineasta Diego Agudo Pinilla.

En aquell moment la companyia duia el nom de Josep Ahumada sempre pensant que seria un projecte de caducitat immediata, l'onze de setembre del mateix any. Però el futur de la companyia es decideix el 20 de setembre i neix definitivament el febrer de 2006 amb el nom que du actualment: "La Corranda" .

Els dies 20 i 21 de juliol de 2006 s'estrena al Celler Agrícola de Falset el segon espectacle "Fragments" . I el 22 de juliol s’estrena oficialment com a companyia consolidada realitzant la primera sortida a Girona.

Des de llavors la companyia continua treballant i rebent cursos de dansa teatre i expressió corporal impartits per diferents professors convidats.
Es dedica l’any 2007 a actuacions i el 19 de març es recupera de nou l’espectacle "Carmen al cafè cantant" amb un nou repartiment dels personatges principals. I el mes d'abril de 2007 es creen els actuals tallers infantils de dansa "La Corranda" que compten amb més de 40 alumnes.

En aquest període, la companya ha organitzat cursos de jota, intercanvis amb altres grups de dansa, col.laborat amb festivals de dansa. L'agost de 2007 la companyia és escollida per a ballar la jota de Falset en la trobada de cultura popular a Altafulla, sent aquesta la jota de l'any. Durant l'octubre de 2007 nèix la proposta del proper espectacle "el timbaler del bruc" el qual s’idea amb una plàstica i un nivell d'alta creació comptant amb coreògraf i ballarins professionals de la talla:

Eduard Ventura (va dirigir durant 15 anys l'esbart de Rubí) Maria José Ruiz (coreògrafa de dansa històrica i directora de la “Compañía Dansa historica Esquivel” de Madrid) Rubén Olmo (fou primer ballarí Ballet Nacional de España i Companyia Ramon Oller, actualment director de la seva pròpia companyia) Yolanda Granado (ballarina, coreògrafa i professora de dansa espanyola i històrica i component de la companyia Esquivel) Esther Gómez (professora, ballarina i coreògrafa Fundación Psicoballet Maite León de Madrid), Agrupació sardanista continuitat (sardanistes de competició Torroella de Montgrí), Josep Ahumada (figurinista, coreògraf i director de la companyia),

Novament es compta amb la col.laboració de Diego Agudo Pinilla, ara com a director d'audiovisuals i creador del curt metratge d'animació per l’escena del blat.

La CorrandaAgnés Lupión
Alba Roda
Anna Bru
Anna Capdevila
Anna Mas
Blanca Batllevell
Cristina Hernández
Cristina Pedret
Elisa Barceló
Elisabet García
Gemma Torà
Goretti Alcalà
Jordi Banqué
Jordi Vaqué
Josep M Ahumada
Laura Capdevila
Lluís Clua
Marina Piqué
Mariona Borras
Maruja
Marta Cardona
Marta Pelejà
Montsant Bru
Montserrat Pellejà
Montserrat Vaqué
Neus Vaqué
Núria Borja
Núria Vaqué
Oriol Banqué
Òscar Perí
Pau Maria Ferré
Sandra Hernández
Rosa M Asens
Mª Carmen Cardeñas